Bij het ontwerp van onze tuin is zoveel mogelijk gekeken naar wat deze tuin en omgeving nodig heeft en wat past in deze agrarische omgeving. Het is de bedoeling dat de tuin en erf meer een geheel wordt en dat er overzicht ontstaat door alle delen van het erf zo veel mogelijk met elkaar te verbinden. Het landelijke en het uitzicht moet bewaard blijven. Deze tuin heeft al een mooie basis en potentie en we proberen om de kwaliteiten ervan nog meer tevoorschijn te laten komen en daardoor vinden we het belangrijk de oorsprong in stand te houden. Ook de persoonlijke voorkeur voor een meer romantische indeling/ontwerp speelt ook mee. Door de strakke lijnen in de bonte border en de laanbomen tussen de moestuin en de kruidentuin komen de planten beter tot zijn recht. Daarna in het agrarische gedeelte worden de borders natuurlijker aangelegd maar houden we wel de regie in handen wat betreft de kleurschikkingen, vormen en door het toch selectieve wieden wat we eigenlijk altijd doen.

 

Daarnaast moet het ook passen bij het oude boerderijtje waar we in wonen. We vinden het belangrijk om de geschiedenis toch ook in ere te houden en willen daarom niet alles veranderen.

 

Rondom de boerderij zijn zo veel mogelijke oorspronkelijke beplantingen blijven staan of naar een andere plek verplaatst. Natuurlijk zijn er ook veel planten en kruiden toegevoegd. We vinden het erg belangrijk om zo ook de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving voor mens en dier te vergroten en veel vlinders, insecten, vogels, egels enzovoort in de tuin te krijgen en voor hen voedsel en beschutting aan te bieden zowel in de zomer als in de wintermaanden. We werken dan ook niet met bestrijdingsmiddelen.