Februari 2025, de krokodil

 

De krokodil straalt wijsheid, kracht en moed uit, vrouwtjes zijn erg zorgzaam voor hun kroost, ze communiceren o.a. met elkaar door geluiden te maken. Ze hebben een enorm aanpassingsvermogen waardoor ze kunnen overleven. En het uiterlijk doet mij toch zeker denken aan een dinosaurussoort. Krokodillen zorgen er ook voor een gezond ecosysteem door balans aan te brengen in de natuur en houden de wateren schoon door karkassen te eten die het water anders zouden verzieken. Ze dragen bij aan het verspreiden van planten door hun uitwerpselen. Creëren nestgelegenheid voor andere diersoorten die weer profiteren van hun nesten. Een krokodil heeft zelden infecties en daardoor erg interessant om hier meer kennis over te verkrijgen. Helaas worden krokodillen bedreigd door voornamelijk vernietiging en degradatie van hun leefgebied.

Tijdens de aankoop van ons boerderijtje ben ik direct bezig gegaan met het bedenken van een ontwerp voor onze tuin (agrarisch gedeelte). Ik zocht naar een ontwerp die enige connectie heeft met het min of meer oorspronkelijke landschap. Daarmee kwam ik toch grotendeels op natte gronden en moerassige eerdgronden uit. Hoogstwaarschijnlijk zal dat rondom ons boerderijtje er zo uit hebben gezien. Ook gezien de informatie die ik heb kunnen vinden door kaarten te bekijken in de tijd van de slag bij Ane (1227).


Daarnaast vind ik het erg leuk om een vorm van een dier in het ontwerp terug te laten komen en in dit geval in een wat ruiger, nat gebied zou kunnen passen. Omdat ik eerst aan een schildpad dacht vanwege het wat breder uiterlijk vond ik een krokodil toch beter passen bij het complete plaatje.
Ook een dier die ik erg bewonder en wel in natte, moerassige gronden zou kunnen passen. Een krokodil vond ik vanwege de vorm en uitstraling, karakter en herkomst een geweldig idee.
In het ontwerp is de bloemenheuvel de staart van de krokodil geworden, dat nu een mooi uitzichtpunt is geworden.